Salasanan turvallisuuden tarkistaminen

Tilisi ovat suuremmassa vaarassa, jos ne käyttävät samoja tai heikkoja salasanoja (esimerkiksi qwerty tai 12345) tai salasanoja, jotka perustuvat helposti arvattavaan tietoon (esimerkiksi sukulaisten nimet tai syntymäajat).

Kaspersky Password Managerin avulla voit nopeasti selvittää, miten vahvoja salasanasi ovat ja käytetäänkö samaa salasanaa useammassa kuin yhdessä tilissä.

Lisäsuojauskeinona Kaspersky Password Manager voi tarkistaa, onko salasanojasi murrettu tai ovatko ne vuotaneet.

Sovellus tarkistaa mahdolliset vaarantuneet salasanat suojatulla hajautusarvolla Secure Hash Algorithm 256 (SHA-256). Sovellus luo SHA-256 -viestikoosteita jokaisesta säilössäsi olevasta salasanasta ja vertaa niitä vaarantuneiden salasanojen tietokannan SHA-256-viesteihin. Jos SHA-256-viestit vastaavat toisiaan, sovellus varoittaa, että salasanasi on vaarantunut ja se on syytä vaihtaa.

Salasanan turvallisuuden näyttäminen/piilottaminen

Kaspersky Password Manager tarkastaa kunkin verkkosivustolle tai sovellukselle tallennetun tilin osalta seuraavat tiedot:

Voit siirtyä verkkosivustoon, jonka tilillä on salasanan kaksoiskappale tai vaarantunut salasana, napsauttamalla Vaihda salasana.

Kun annat salasanan verkkorekisteröitymislomakkeessa, Kaspersky Password Manager -laajennus näyttää kortin. Siinä on suosituksia vahvan salasanan luomisesta ja tietoja kirjoittamasi salasanan vahvuudesta.

Katso myös

Vahvan salasanan luominen